Home  ›  Speciale pagina's  ›  Nieuws

Geen geld voor frisse lucht in Hoevenschool

Basisschool De Hoeven in Beuningen krijgt geen subsidie van 35.000 euro van de gemeente Beuningen. De school had dat bedrag aangevraagd om te kunnen investeren in een beter binnenklimaat. Vooral op de tweede verdieping van het schoolgebouw laat de luchtventilatie te wensen over.

De gemeente Beuningen wijst de aanvraag af. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de school zelf verantwoordelijk voor de ventilatie. Stichting Oeverwal die alle scholen in de gemeente Beuningen - behalve montessorischool De Triangel - beheert, is eigenaar van de schoolgebouwen.

Alleen basisschool 't Schrijverke in Beuningen is nog eigendom van de gemeente. Voor alle andere scholen geldt dat zij als eigenaar zelf moeten zorgen voor het juiste binnenklimaat. 

Elk jaar kunnen scholen aanvragen indienen voor aanpassingen aan hun huisvesting. De Dromedaris krijgt in dat kader 12,5 mille voor de inrichting van de 15e groep. En voor diezelfde school is een bedrag van 5.000 euro klaargezet om het personeelstoilet uit te breiden. In De Fontein worden twee ramen vervangen (totaal 4 mille) en de Peppel krijgt een nieuwe buitendeur (1.750 euro). Bron: de Gelderlander