Home  ›  Speciale pagina's  ›  Nieuws

Schoolgebouwen in ons land scoren gemiddeld een 6.5

Schoolgebouwen voor het basis- en voortgezet onderwijs in ons land zijn net geslaagd voor een kwaliteitstoets. Maar het hield niet over. Gemiddeld scoren de schoolgebouwen een 6.5, zo blijkt uit tussentijdse resultaten van een onderzoek van de Algemene Rekenkamer (ARK).

Met hulp van leerlingen, leraren en ouders brengt ARK de kwaliteit van schoolgebouwen in kaart. Het binnenklimaat scoort een onvoldoende. Meer dan de helft van de gebruikers vindt de klimaatbeheersing ondermaats. Veertig procent vindt dat er te weinig frisse lucht is. Hetzelfde percentage vindt dat juist niet. Het zelfde aantal, vier op de tien gebruikers, is van mening dat het schoolgebouw niet goed wordt onderhouden, maar hetzelfde aantal vindt ook van wel.

De helft van de ondervraagden is wel tevreden over hoe het gebouw wordt schoongehouden. Ook tevreden zijn zij over de functionaliteit van het gebouw zoals de aanwezigheid van computerwerkplekken en de mogelijkheid in groepjes te werken en te pauzeren.

De komende maanden zal de ARK de resultaten verder analyseren. Daarna kunnen verdere conclusies worden getrokken en zal er een rapport naar de Tweede Kamer worden gestuurd (Bron: Metro).

Wilt u meer informatie over luchtonderzoek of heeft u vragen? U kunt ons telefonisch bereiken op 088-8001500 of stuur een e-mail aan info@cag.nl.