Home  ›  Speciale pagina's  ›  Nieuws

RIVM onderzoekt dodelijke schimmel

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoek doen naar de aspergillus fumigatus, een schimmel waaraan jaarlijks vijftig mensen overlijden. De schimmelsoort is vermoedelijk resistent geworden door toepassing van middelen tegen schimmel in de industrie en landbouw. Dat meldt het tv-programma Nieuwsuur donderdagavond.

De aspergillus fumigatus komt overal voor en is voor gezonde mensen onschuldig. Het immuunsysteem zorgt voor snelle uitschakeling van de schimmel. Mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen echter risico wanneer de schimmel in de organen gaat groeien. Dat begint in de longen en zaait uit naar andere delen van het lichaam met fatale gevolgen.

De behandeling van de schimmelinfectie lukt steeds minder goed omdat de schimmel resistent is geworden tegen het beste medicijn. Het RIVM gaat uitzoeken welke maatregelen genomen moeten worden om dit probleem op korte termijn aan te pakken. (Bron: De Telegraaf)

CAG is gespecialiseerd in onderzoek van het binnenklimaat en daarmee ook in het vaststellen van eventueel aanwezige schimmels in uw omgeving. CAG biedt ondersteuning en maatwerk oplossingen om zo een optimaal binnenmilieu te creëren. Voor vragen kunt u ons bereiken op 088-8001500 of per e-mail info@cag.nl