Home  ›  Speciale pagina's  ›  Nieuws

Personeel Reinier de Graaf klaagt over binnenklimaat

Droge ogen, luchtwegproblemen en hoofdpijn van personeel; het binnenklimaat in de nieuwbouw van het Reinier de Graafgasthuis in Delft laat te wensen over.

Vier maanden geleden werd het complex geopend en sindsdien is er een tiental klachten van personeelsleden binnengekomen bij de polikliniek. Het nieuwe pand is gebouwd op het parkeerterrein tussen de twee oude ziekenhuisgebouwen. Waar de klachten precies door worden veroorzaakt, is tot nog toe niet duidelijk.

Het ziekenhuis laat weten dat er geen klachten zijn binnengekomen van patiënten. Maar: ,,We vinden een gezonde werkomgeving voor onze collega's belangrijk en daarom nemen deze melding serieus" zegt een woordvoerster. ,,We onderzoeken of de klachten breder spelen of dat de klachten zich beperken tot deze groep. Begin januari meten we bovendien wat de oorzaak zou kunnen zijn. Aan de hand van deze analyse nemen we zo nodig maatregelen."

Enquête

Voor het onderzoek wordt een enquête gehouden onder het personeel. Ook zullen begin januari metingen worden verricht. Eind januari hoop het ziekenhuis meer duidelijkheid te kunnen verstrekken. (Bron: AD.nl) 

Voor meer informatie

CAG biedt ondersteuning om zo een optimaal binnenklimaat te creëren. U kunt ons telefonisch bereiken op 088-8001500 of stuur een e-mail aan info@cag.nl.