Home  ›  Speciale pagina's  ›  Nieuws

Gevaarlijk roestvrij staal moet weg uit zwembaden

Overdekte zwembaden krijgen tot eind dit jaar de tijd om te onderzoeken of er gevaarlijk roestvrij staal is toegepast. Eigenaren zijn verplicht het te vervangen of te verwijderen als het aanwezig blijkt te zijn. Dat meldde minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst donderdag.

Aanleiding voor de maatregel is de dood van een baby in zwembad Reeshof in Tilburg in november 2011. Het kind kwam om het leven toen 2 luidsprekers naar beneden vielen. De geluidsboxen waren vastgemaakt met bouten van een bepaald soort roestvrijstaal dat niet bestand bleek tegen chloorlucht. De gemeente bleek al al jaren op de hoogte te zijn dat de bouten van de boxen een risico vormden. Desondanks gebeurde er niets. Het Openbaar Ministerie eiste eerder deze maand 60.000 euro boete tegen de gemeente wegens nalatigheid.

Bewijzen

Eigenaren moeten het staal vervangen of verwijderen. De overdekte zwembaden zijn vanaf vrijdag verplicht te bewijzen dat dergelijk gevaarlijk roestvrij staal niet meer aanwezig is. Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat in naar schatting 67 procent van de overdekte bassins dit materiaal gebruikt is. (Bron: AD.nl)

Corrosie in zwembaden CAG AMned BV
CAG AMned BV. is een landelijk opererend Test-, Inspectie- en Consultancy  (TIC) bedrijf. Wij richten ons al meer dan 20 jaar op gebouwveiligheid met de focus op het gebied van (binnen) luchtkwaliteit, drinkwater en proceswater. Zo kunnen onze luchtkwaliteit professionals ook een luchtonderzoek uitvoeren volgens de nieuwe zwemwaterwet die mogelijk verplicht gaat worden. Zo kan kunnen wij de trichloramine concentratie, maar ook de corrosie concentratie binnne uw zwembad meten. Meer weten over onze luchtkwaliteitsonderzoeken in zwembaden? Neem gerust contact met ons op via info@cagamned.nl of bel 088- 800 1500.