COVID-19

Luchtventilatie

Lucht-ventilatie

En het coronavirus

In gebouwen is voldoende verse lucht noodzakelijk om gezond en veilig te kunnen leven en werken. Luchtventilatie is nu belangrijker dan ooit. Onderzoek heeft aangetoond dat een goede luchtventilatie de verspreiding van ziekteverwekkers als COVID-19 verkleint. Hoe zit het met de luchtventilatie in uw gebouw? Is het veilig voor uw huurders, collega’s en bezoekers?

luchtventilatie en het coronavirus
eisen en richtlijnen

Eisen en richtlijnen

Voldoet uw gebouw?

Volgens de Arbowet, artikel 6.2 Luchtverversing, bent u verplicht om te zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit in uw gebouw. Altijd. Vooral nu tijdens COVID-19 wilt u kunnen aantonen dat u er alles aan doet om de luchtkwaliteit in uw gebouw gezond te maken én te houden. Wij testen, inspecteren en certificeren. Wij staan voor u klaar met advies en ondersteuning.

eisen en richtlijnen

Geldende regels

Volgens het RIVM

Volgens het RIVM moeten ondernemers en beheerders kunnen aantonen dat er een goed functionerend ventilatiesysteem is in hun gebouw(en). De volgende regels gelden hierbij:

  • Een deskundig installatiebedrijf of adviseur beoordeelt het ventilatiesysteem.
  • Er is een spuivoorziening aanwezig om verontreinigende binnenlucht af te voeren.
  • Het ventilatiesysteem wordt goed onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig vervangen van de filters.
  • Het ventilatiesysteem wordt volgens een duidelijk protocol gebruikt.
  • Als er later wanden of schotten in een ruimte zijn geplaatst, zijn corrigerende maatregelen nodig om de oorspronkelijk functie van het ventilatiesysteem niet te verstoren.
  • Voldoet het ventilatiesysteem niet, dan is aanpassing nodig.

Wij zijn uw onafhankelijk adviseur die u ondersteunt in alle stappen. Van inspectie tot onderhoud en het nemen van corrigerende maatregelen. Advies nodig of hulp bij uitvoering? Onze experts luchtkwaliteit helpen u verder.

WEES ALERT

Wilt u zeker weten dat uw gebouw een veilige plek is voor uw collega’s, bewoners en bezoekers? Check of u voldoet aan de geldende regels en richtlijnen van het RIVM. Advies of hulp nodig in de uitvoer? Onze experts luchtkwaliteit staan voor u klaar.

wat kunt u zelf doen voor gezonde lucht

Wat u zelf kunt doen

Onderneem actie

Naast het professioneel laten inspecteren en optimaliseren van de luchtventilatie in uw gebouw(en), zijn er acties die u direct zelf kunt ondernemen voor een betere luchtkwaliteit:

  • Ventileer zoveel mogelijk 100% buitenlucht en pas indien mogelijk geen recirculatie toe
  • Start het ventilatiesysteem eerder op. Houd het systeem bij voorkeur 24 uur per dag draaiende
  • Zet ramen en deuren vaker open
wat kunt u zelf doen voor gezonde lucht

Wilt u zeker weten dat de luchtventilatie bij u optimaal werkt en dat uw systeem voldoet aan de geldende eisen? Met 20+ jaar ervaring zijn wij uw onafhankelijke adviseur die u verder helpt op weg naar een optimale luchtkwaliteit in uw gebouw(en).

Vraag nu uw offerte aan!
Wij nemen binnen 24 uur contact
met u op. Spoed? Bel 088-8001500

Vragen over luchtonderzoek?

Vragen over

luchtonder-

zoek?

Net als veilige lucht, is veilig (kraan)water belangrijk voor een gezond gebouw. Hoe is de waterkwaliteit in uw gebouw? Geef Legionella geen kans! Lees meer over waterinspectie.

 

luchtonderzoek.nl © 2021